Alcohol

Gezellig een wijntje?

Niet alleen jongeren drinken veel. Veel informatie is echter afgestemd op deze jonge doelgroep. Als u zich afvraagt of u minder zou moeten drinken en uw alcoholgebruik wilt beperken, is het goed ‘Moti-55’ te kennen.

‘Moti-55’ is een gesprekkentraject voor volwassenen vanaf 55 jaar die hun eigen alcoholgebruik kritisch willen onderzoeken. Na inventarisatie van de problematiek en het alcoholgebruik vindt  kennisoverdracht, bewustwording en het versterken van de weerbaarheid van de 55+’er door middel van motiverende gespreksvoering plaats.
Beoogde deelnemers aan dit programma  zijn mensen vanaf 55 jaar die zich afvragen of ze niet minder willen drinken.

Bent u of kent u iemand die belangstelling heeft voor ‘Moti-55’ of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via moti55@jellinek.nl.

Zelfhulp

Er zijn veel websites en apps die u kunnen ondersteunen als alcohol een probleem is. Alle websites beiden anoniem hulp.

Kijk eens of er iets is wat u aanspreekt!

  • Jellinek Online Zelfhulp voor iedereen die via internet anoniem en zelfstandig wil stoppen of minderen met alcohol, cannabis, cocaïne, gokken en tabak. Geschikt voor personen die nog geen ernstig alcohol- of drugs probleem hebben, maar wel op een riskante manier gebruiken.
  • Minderdrinken.nl : anonieme cursus
  • Alcoholondercontrole.nl: een programma van 12-16 weken
  • Maxx app. Positieve en praktische ondersteuning voor moeilijke momenten. U vindt de app  in de App Store of Google Play.
  • Negen maanden niet. Voor zwangeren over de gevolgen van alcohol in de zwangerschap en adviezen om te stoppen.