Apps

GGD AppStore

Op de website www.ggdappstore.nl wordt een selectie aangebracht in de 100.000 beschikbare gezondheids-apps.

Het idee van de GGD  appstore: een zorgvuldige, onafhankelijke en transparante toetsing van gezondheids-apps door deskundige GGD professionals. Zij baseren hun oordeel op een zorgvuldige toetsingsprocedure. In ‘Testmethode’ op deze website, legt de GGD dit uit. De apps en websites zijn getoetst op gebruiksvriendelijkheid, functionaliteit, privacy, betrouwbaarheid en onderbouwing. Alleen die apps die voldoen aan de door de GGD opgestelde criteria worden geplaatst in GGD AppStore én voorzien van een herkenbaar vignet. Het werkt vanuit het principe: “we raden aan” en niet “we raden af”.

Op de website vind je per app een kort en bondige review. Dus voor ieder die de weg dreigt kwijt te raken, is hier een houvast!

Gewichtsapp

Fat Secret app: geeft informatie en voedingswaarden van gezondheidsmiddelen. U vindt de app  in de App Store of Google Play.
GezondGroeien App: voor zwangere vrouwen en jonge moeders, met informatie over gezonde voeding tijdens en na de zwangerschap.

Samen gezond

We worden steeds ouder en dat is goed nieuws. Maar ook het aantal mensen met een chronische ziekte zoals hart- en vaatziekten en diabetes neemt toe. En dat heeft voor een groot deel met onze leefstijl te maken. Vaak kun je hier zelf invloed op uitoefenen. Door niet te roken bijvoorbeeld, en het hebben van een gezond gewicht. Ook gezond eten, genoeg bewegen, goed slapen en genoeg ontspannen helpen chronische ziektes te voorkomen. Bij SamenGezond, een initiatief van Menzis, wordt alles ontwikkeld en gecheckt door onafhankelijke experts. De website SamenGezond en app helpen u in uw eigen tempo te leren en te motiveren wat u zelf kunt doen om u fitter te voelen. En dat doen we voor iedereen in Nederland die wel een steuntje in de rug kan gebruiken.

Thuisarts

De Thuisarts is een begrip in Nederland. De zoekmachine voor de patiënt biedt ook een schat aan informatie.

Enkele voorbeelden:

U zult versteld staan hoe vaak u het antwoord vindt op een vraag!