Bewegen

Thuis in beweging

Klik hier voor een kaart met oefeningen die u thuis kunt doen en een schema waarop u kunt bijhouden op welke dagen u de oefeningen hebt gedaan.

Bewegen met een chronische aandoening

Sportief bewegen is ook voor mensen met een chronische hartaandoening een goed idee: het houdt de conditie in stand, het zelfvertrouwen neemt toe en u slaapt beter. Regelmatig bewegen helpt om sociale contacten te vergroten. Bovendien is de kans groot dat door te bewegen u zich beter in uw vel voelt zitten.

Wilt u graag bewegen of sporten maar vraagt u zich af of dat wel kan met een chronische hartaandoening? Twijfelt u welke activiteiten wel of niet geschikt voor u zijn? Hebt u tips nodig of behoefte aan advies van de digitale sportarts? Hier vindt u de informatie die u nodig hebt om op een veilige manier te gaan sporten en bewegen.

Alles over sport en bewegen

Sportzorg.nl is de voorlichtingswebsite van de sportartsen in Nederland. De website biedt een schat aan informatie over gezond sporten, behandeling van blessures en spierversterkende oefeningen.

Veel uitleg over de aandoeningen, handige flyers met instructie. Van achillespees blessure tot zweepslag…… U vindt alles op alfabet.

Dagelijkse wandeling

Vindt u het moeilijk om u zelf te motiveren? Zoek u een extra stok achter de deur? Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor uw fysieke en mentale gezondheid. U krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een Ommetje. Ook helpt het u te onthaasten en verbetert het uw creativiteit. De Ommetje-app helpt u daarbij.

Start met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. U kunt een leuke manier samen wandelen zonder dat u op de dezelfde locatie bent. Zo motiveert u elkaar om dagelijks een Ommetje te maken.

De Ommetje-app is ontwikkeld met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Hij vertelt u na iedere wandeling een interessant hersenfeitje.

Download nu tijdelijk gratis de Ommetje-app (google playstore of iTunes store), kom hogerop in de ranglijst, speel alle medailles vrij en word de fitste van jouw team!

Online begeleiding

Zoekt u online begeleiding voor hulp bij verandering van uw leefstijl? Kijk op Leefstijlprogramma van dokter Tamara.

Samen bewegen

Een website om in de buurt iemand te vinden om samen te gaan sporten: www.sportpartner.nl.

Hardlopen met Evy: De app om laagdrempelig en gratis te beginnen met hardlopen. U wordt gestimuleerd en begeleid! De app Evy vindt u in Google play en in de App store.

Voorkom sportblessures

Website met tips sportblessures te voorkomen; www.veiligheid.nl/voorkomblessures.

Stappentellen

Met de app Pedometer telt u per dag, week en maand het aantal stappen dat u zet. U kunt zelf een meetbaar doel stellen. De app Pedometer vindt u in Google Play en in de Appstore.