COPD

Stoppen met roken

Pijler van de aanpak van COPD en ook zeer belangrijk bij CVRM en diabetes is stoppen met roken.Ā  Op de website www.ikstopnu.nl staan alle stopmethodes duidelijk op een rij. U vindt er goede apps en een overzicht van alle telefonische coaching. Voor veel mensen is ondersteuning middels een digitaal platform zeer waardevol.

Onderstaande websites zijn door Menzis gecontracteerd en zonder verwijzing van de huisarts te benaderen:

Websites voor patiƫnten met longziekten

Drie handige websites voor mensen met longziekten.

  • www.inhalatorgebruik.nl verzorgd door de LAN (Long Alliantie Nederland) voor zowel patiĆ«nt als zorgverlener. Op deze website staan instructiefilmpjes, gebruiksaanwijzingen (voor patiĆ«nten) en instructieprotocollen (voor hulpverleners) van alle mogelijke devices.
  • De websiteĀ www.longfonds.nlĀ Ā voor mensen met een longziekte is u waarschijnlijk bekend.
  • Kent u ook astmakids.longfonds.nl? Een website speciaal gebouwd voor kinderen met astma.

Animatievideo’s over longaanvalplan

HetĀ Longfonds en de Long Alliantie NederlandĀ ontwikkeldenĀ vijf videoā€™s om COPD patiĆ«nten te informeren over verschillende onderwerpen die spelen tijdens en na een longaanval. We zetten ze voor u op een rij:

  1. Wat is een longaanval?
  2. Hoe herkent u een longaanval?
  3. Doelen stellen bij COPD
  4. Mantelzorgers

Wijkracht

De teams en activiteiten vanĀ WijkrachtĀ bieden ondersteuning op uiteenlopende gebieden.
Kent u het ruime cursusaanbodĀ van Wijkracht?Ā Een voorbeeld van een in te zetten cursus is: ā€œVoel je goed!ā€ Een gratis programma voor volwassenen die gezonder willen (gaan) leven en willen afvallen. De deelnemers volgen onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger een cursus over gezond eten en meer bewegen. Daarnaast krijgen de deelnemers adviezen van een diĆ«tist. Elke deelnemer krijgt een map met praktische informatie, in begrijpelijke taal, over verschillende themaā€™s die in de groep worden doorgenomen.