Diabetes (DM)

Websites voor patiënten met Diabetes

Drie handige websites voor mensen met diabetes:

  • Voluit leven met diabetes is hét online platform voor mensen met diabetes van de DVN, in het bijzonder voor degene die type 2 hebben. Uiteraard kunt u hier ook terecht als u gezonde inspiratie zoekt. Met behulp van het aanbod dat u hier vindt willen wij op een positieve manier aanzetten tot een gezonde en actieve levensstijl.
  • De website Nederlandse Diabetes Federatie preventie van diabetes, optimale zorg voor diabetici en kennis.
  • Kijk eens op DIEP. DIEP® is bedoeld als hulpmiddel bij zelfmanagement-educatie en –ondersteuning voor alle mensen met diabetes type 2.

Keer diabetes om

Keer diabetes 2 om. Wilt u ook uw diabetes keren? Kijk op de website voor de ondersteuning van 6 maanden binnen dit leefstijlprogramma.

Hypertensie (hoge bloeddruk)

In het kader van zelfmanagement bij hypertensie kan het meerwaarde hebben dat patiënten zelf thuis hun bloeddruk meten. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat de metingen betrouwbaar zijn. Dit staat of valt met goede voorlichting. Een goed hulpmiddel hierbij is de website van de Nederlandse hypertensievereniging. Onder het kopje “patiënt” staat een link naar een instructiefilmpje en korte uitleg over hypertensie.

Stoppen met roken

Pijler van de aanpak van COPD en ook zeer belangrijk bij CVRM en diabetes is stoppen met roken. Op de website www.ikstopnu.nl staan alle stopmethodes duidelijk op een rij. U vindt er goede apps en een overzicht van alle telefonische coaching. Voor veel patiënten is ondersteuning middels een digitaal platform zeer waardevol. Meer informatie over stoppen met roken vindt u onder de rubriek COPD.

Wijkracht

De teams en activiteiten van Wijkracht bieden ondersteuning op uiteenlopende gebieden. Kent u ook het ruime cursusaanbod van Wijkracht? Een voorbeeld van een in te zetten cursus is: “Voel je goed!” Een gratis programma voor volwassenen die gezonder willen (gaan) leven en willen afvallen. De deelnemers volgen onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger een cursus over gezond eten en meer bewegen. Daarnaast krijgen de deelnemers adviezen van een diëtist. Elke deelnemer krijgt een map met praktische informatie, in begrijpelijke taal, over verschillende thema’s die in de groep worden doorgenomen.