Geestelijke gezondheid (GGZ)

GGZ cursusaanbod SHT-THOON

Neemt uw huisarts de module e-health en consultatie bij ons af? Dan kan hij, zij of de praktijkondersteuner u verwijzen naar ons cursusaanbod. Dit aanbod is alleen beschikbaar voor patiënten van die praktijken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Beter in je vel

Drie trainingen om zelfstandig te werken aan slaap, pieker of stressklachten. Veel praktische oefeningen! www.snelbeterinjevel.nl.

Hulp bij suïcidale gedachten

www.113.nl. De website met hulp voor ieder en de omgeving met gedachten over zelfmoord. Ook is er een mooie zelfhulpcursus “Leven onder controle” te vinden.

Kiezen in de GGZ

Kiezen in de GGZ is een website voor volwassenen van 18 jaar en ouder die op zoek zijn naar een zorgaanbieder voor hun psychische klachten. Op Kiezen in de GGZ vind je handige informatie over aandoeningen en over ggz-instellingen, -praktijken en -behandelaren, wachttijden, vergoedingen en afstand tot de behandelaar. Heb je een psychische aandoening en wil je weten wat je zelf kan doen? Of is er een lange wachttijd? Ga dan naar de zelfhulppagina.

Mindfulness Coach app VGZ

helpt u mindful te worden en te blijven. U kunt een programma van vijf weken volgen of losse ontspanningsoefeningen kiezen. U vindt de app  in de App Store of Google Play.

Mirro

Mirro.nl is een prachtige website met zelfhulp op gebied van mentale gezondheid zoals slaapproblemen, rouwverwerking, angst en paniek, piekeren, burn-out klachten en depressieve klachten. De zeventien online zelfhulp modules helpen inzicht te krijgen in uw mentale gezondheid. Met tips, oefeningen en ervaringsverhalen.

Iedereen maakt in het leven dingen mee die de mentale gezondheid kunnen beïnvloeden. Bijvoorbeeld stress door een echtscheiding, overbelasting op het werk, financiële problemen of de mantelzorg voor een zieke naaste. De online zelfhulp modules kunt u zelfstandig en anoniem doorlopen op het moment dat het u uitkomt.

Psy fit

Versterk uw mentale fitheid

Psyfit is een cursus in de vorm van een app waarmee u uw mentale conditie traint. Dit doet u met oefeningen, filmpjes, tests en tips. Na het volgen van de cursus hebt u meer grip op uw leven, leeft u meer in het hier en nu en kunt u beter omgaan met de druk die de omgeving op u legt. In de cursus leert u wat mentale fitheid is en hoe u gelukkiger en meer ontspannen kunt leven.

U hoeft geen klachten te hebben om Psyfit te gaan doen. Maar ook als u last hebt van milde klachten, kan Psyfit iets voor u betekenen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Psyfit helpt tegen somberheid en angstige gevoelens.

Verbeter je stemming

Kleurjeleven is een online cursus voor volwassenen om zelfstandig of met begeleiding depressieve klachten aan te pakken. Met de Kleurjeleven app kunt u de therapie nu gemakkelijk via je smartphone volgen! Daarna hebt u Kleurjeleven altijd bij de hand. U volgt de lessen in uw eigen tempo wanneer het u uitkomt.

Kleurjeleven is geschikt voor u als u:

  • uw stemming wilt verbeteren;
  • hulp nodig hebt om negatieve gedachten om te zetten in positieve gedachten;
  • stress- en spanningsklachten wilt laten afnemen;
  • piekergedrag onder controle wilt hebben;
  • Meer energie wilt hebben.